на Павел
По петолинията на живота
за тебе песента звучи.
И капят музикални строфи
за посветените души.
Пианото наслагва акорди
и всяка пауза е такт...
В тишината на фиордите
Григ дочува песента.
От нежно разпилени чувства--
вае концертите Лист.
В музикалното си изкуство
Шопен живее млад и чист.
Примерите са толкова много!
И не мога да ги подредя.
Запленен от божествен огън:
и ти ли сине,живееш с тях?
31 май 2011 г.
Ямбол
© Стойчо Станев Все права защищены