Окъпана
от киселинен дъжд,
до мен присядаш
леко поразена.
Оглеждаш ме добре
нашир и длъж:
какво ли е увредено
при мене?
Но май че съм добре.
Почти съвсем.
Или поне
достатъчно за тебе.
И нов живот
дори да създадем,
ще е едно
почти нормално бебе.
Ще го отравят
въздух и вода
и неродено още -
ще ни мрази.
Но щом се любим
сред околната среда -
поне не се налага
да те "пазя".
© Александър Белчев Все права защищены