В тъмна стая – огледало,
а в него врязан силует –
ридаеща жена безмълвно
в ръце си стиска амулет.
Навън е буря.
Навън е страшно…
А пристанището – все тъй празно
на надеждата крещи:
„Морето днес, не е щадящо!“.
Тежка е съдбата на жената,
орисана от любовта на моряка.
Пред прозореца съвсем сама
от сутрин до вечер – го чака тя…
И рана веч отвори ѝ се на ръката от захвата,
с който амулета не изпуска тя,
но какво е рана на ръката
пред онази болка, тлееща в душата!?
Навън е буря.
Навън е страшно…
Някъде съвсем наблизо,
свирепите вълни са в надпревара
коя по–напред живот човешки
в капана си ще вкара…
Свещта догаря – нощта не свършва!
Една жена се моли тихо…
В леденостудената си пазва –
морето прибира поредния удавник.
© Сибел Все права защищены