15 мар. 2020 г., 17:23

Копнеж 

  Поэзия » Любовная
884 3 0

Чувства - бледи, но тъй страстни,

безусловни, скитащи насред тъма.

А след тях остават белези ужасни,

капчица надежда, миг от вечността.

 

Сгушил се в копнеж лъжовен,

безразсъден, крехък и чуплив

във душата тлее блян греховен,

за да сгрее шепотът свенлив.

 

Вяра, че любов ще види

свито, трепкащо, на две,

стене, тупка до последни сили

вяло, измореното сърце.

 

Дума жално, жадно, уморено.

Глъхне в трепетните си слова.

Знам, ще дойдеш. Огън омагьосан

ще разпалиш там, в самотната душа.

© Николай Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??