6 июн. 2020 г., 12:46

Копнеж 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная
912 1 4

Протегни се, любов!

Погали пак крилете ми слепи!

Златен прашец в цветовете ти свети!

Благоуханно-недостижима,

в розова пъпка прегръдки безумни стаила.

 

Пролетен полъх след дъжд раменете докосва,

зряла пшеница притихнала пред сенокоса,

макове, чакащи бури сред душни завеси...

Пътнице-обич, потегли ли вече, къде си?

 

 

 

© Нели Станева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??