Jun 6, 2020, 12:46 PM

Копнеж 

  Poetry » Love, Landscape
910 1 4

Протегни се, любов!

Погали пак крилете ми слепи!

Златен прашец в цветовете ти свети!

Благоуханно-недостижима,

в розова пъпка прегръдки безумни стаила.

 

Пролетен полъх след дъжд раменете докосва,

зряла пшеница притихнала пред сенокоса,

макове, чакащи бури сред душни завеси...

Пътнице-обич, потегли ли вече, къде си?

 

 

 

© Нели Станева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??