12 апр. 2020 г., 05:26

Коронавирусът през погледа на психологията 

  Поэзия » Другая
561 3 6

Зигмунд Фройд и Юнг се срещат

в дни априлски – тъй горещи.

В свят на маски и защити

те редят слова честѝти...

 

„Виждам разни механизми:
оптимизми, песимизми...

Някой някъде отрича

своя страх и с ужас тича...“

 

Юнг уверено добави:
„Архетипове улавям!

На Персона... И на Сянка:
тази страшна пепелянка!“

 

Фройд замисли се и рече,
че потискането пречи...
„Хора, скрити в домовете,
водят битка с умовете!“

 

Скоро няма да се свърши,
но душите ще се скършат!

Юнг представи си картина

на Земята след година...

 

В нея всичко е спокойно
и животът е достоен...

Сякаш Мунк сега рисува

„Писък“ нов и ни таксува:

 

за студените ни нрави,

за делата вироглави –

за кавгите ни дребнави

и стремежите лукави.

 

Зигмунд Фройд добре заключи,
че светът ще се научи

всяко утро да цени.

Густав Юнг се съгласи...

 

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??