7 мар. 2022 г., 08:33

Корони 

  Поэзия » Юмористическая
269 0 0

 

 

      Едва сега

      цял свят разбра

      колко са тежки

      царските корони.

      Ни с думи жежки,

      ни със патрони,

      не може да убиеш

      тези корони.

      Кашляш и смьркаш

      щом нещо сбьркаш

      и не знаеш откьде

      всичко туй сега дойде.

      И на всичко туй напук

      нито чесьн ял,ни лук,

      ходиш си вьв кафенето

      и ядеш с мерак кюфтето,

      а че друг ще заразиш -

      що за него ти да бдиш?

      Нека сложи той корона

      и ще види как на трона

      трудно е да си седиш,

      камо ли пьк и да бдиш!

 

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??