13 янв. 2017 г., 10:29  

Коя съм 

  Поэзия » Философская, Свободный стих
557 1 2

 

Не съм онова, което имам.

Не съм онова, което мога да загубя.

Не съм онова, което може да ми се отнеме. 

Не съм даже достойнството и честта своя

Много съм мъничка и твърде безгрижна.

 

Коя  ли съм?

Рожба свидна на Вселена вечна съм,

към Изначалното далечен път поела.

Приземена съм да прокарам пътечка,

знам, тя някому ще е потребна, нужна.

Така го чувствам – аз съм единствено  

и само несъкрушимото, непобедимото,

което ме роди и прати тука – на земята. 

Ще се завърна някой ден пак в необята.

 

Коя ли съм?

Негаснеща искрица от огъня вечен съм, 

сиянието – отразено в окото на Бога съм.

 

Самадхи

13.01.2017

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??