Късно снощи, край морето,
в неизвестен наш хотел,
бях пиян... и във фоайето
срещнах някакъв модел.
Беше - нощна тарикатка.
Пожела ме на мига!
А аз поисках разпечатка
на високата цена.
Тя, почти ми се разсърди,
и ми каза, че съм лош!
Сочни форми поразгърди,
и в хотелския разкош
аз реших - да се разпиша
на петзвездните гърди.
Малко въздух да подишам
с двете дини на зори!
Седнах с дамата във бара
да покажа, че съм ларж.
С нея взех да разговарям,
и узнах - какъв багаж
носи тя под перхидрола
и сценичния си грим.
С колко дипломи от мола
е под кръгчетата дим.
Слушах няколко минути,
колко екстри има тя.
Чух за цици, тлъсти джуки
и изкуствена коса.
После взех да се прозявам -
нямах никакъв мерак,
Мишелинки да оправям
във настъпилия мрак.
Казах й - че ми се спинка,
че съм вече изтрезнял.
Че не давам - и стотинка
за гумиран материал.
Тя пък, страшно се ядоса!
Скочи в чудното фоайе,
с пепелник ме цапардоса,
и нанякъде пое.
Гушнах - дървената маса.
Май не бях дотам пиян,
че да легна до пластмаса,
силикон и порцелан.
Глътнах бързо втора водка
разредена с ананас,
и излязох на разходка
да ругая Дядо Мраз,
че ми прати пак Снежанка
със изкуствени гърди!
С неестествена осанка
и трицифрени мечти...
Юри
Йовев
Декември
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены