21 февр. 2019 г., 10:58

Край Водното огледало 

  Поэзия » Другая
260 0 0

 

                                                                    полски  

                                                               път         прашен                 

                                                         унила                  Извива

                                                      нишка                   

                                                      край

                                                       реката.

                                                                 В

                                                      постелка

                                            н                       от

                                        и     е             прашинки –

                                     с            в                 злато,

                                  в                 а                унило

                                      о          т                дреме

                                         в     а              полски

                                            а                  път.

                                            р             Към

                                            п     слънчевия

                                                        светъл

                                          пътя            кръг

                                        от                          се

                                    път                      стрелва

                                сънения                        ястреб

                                         и тегли     в маранята

 

 

 

 

 

 

Извива прашен полски път

унила нишка край реката.

В постелка от прашинки – злато,

унило дреме полски път.

Към слънчевия светъл кръг

се стрелва ястреб в маранята

и тегли сънения път

от пътя – право в синевата.

 

 

2.08.2000

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??