2 июл. 2023 г., 14:42  

Не забравяйте слабите! 

  Поэзия » Гражданская
319 0 0

Изоставени на произвола на съдбата,

те пораждат болка и тъга в душата!

Кой го е грижа и се вълнува за тях!?

Кой ги забравя, когато мисли:"Успях!"?

 

Не мислите как на слабите да помогнете,

гледате сал как вие самите да се замогнете,

но истинското ни богатство е в сърцата -

добротата, благородството, човещината!

 

Вместо във всички вас любовта да надделява -

бедният днес единствено на Бога се надява,

защото мислите егоистично, първосигнално,

затова състоянието на държавата е жално!

 

И тъй - България затъва в кал,

че тя сега превърна се в идеал!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??