Тук всяка стъпка има смисъл
на скука, безнадеждност и на страст.
Аз от хитрините му съм слисан...
Тук всеки дебне своя час!
Дошли отвсякъде за кратко -
поседнали пред дългия си път,
като безименни транзитни пратки,
със станиола си на слънцето блестят...
Море от пясъци и от снобизъм...
Светулки жалки, без души...
На всяка крачка егоизъм...
И... нескопосани лъжи!
Дошло е лятото и е в разгара.
Морето приказно блести...
Космична музика и земна скара,
човечеството сътвори!
2002 г. "Спорт палас" Варна
© Христо Славов Все права защищены