скороговорка с продължение
Крал Карл и кралица
в тайна доба - тъмница,
сън са неспали,
кларинети са крали...
С безбожно нахалство,
от килера на кралство -
на крал Карл Трети,
в нощта срещу 5-и...
Кларинетите скрили,
с наметало покрили,
не щеш ли, кралицата,
изпуснала ръкавицата.
Тръгнала да се връща,
с важността си, присъща,
кралицата Клара -
но и плаща съдрала!
Крал Карл се закашлял
и короната тряснал,
в портрета на Карл Трети -
разпилял кларинети!
За капак, Клара кралица
скъсала огърлица,
в кларинет'чийница мрачна,
в нощта неудачна!
На крал Карл изкрещяла,
цяла почервеняла,
зар'ди тез кларинети,
изпопадали й фуркети!...
Крали Клара кралица,
без свян във душица,
с крал Карл - кларинети,
в кралство на Карл Трети!...
Нескопосано крали,
дори не разбрали -
с кавга се разкрили,
кражбата провалили!...
Законът на Карл Трети,
за кражба на кларинети -
хвърлил в тъмница,
крал Карл и кралица...
Съдът кралски отсъдил
две тежки присъди :
за крал Карл и кралица -
останали без ръчица!...
Вовек крал и кралица,
отличил - с белезница,
как крали са кларинети
от кралство на крал Карл Трети!!!
Римуване с продължение, на познатата ни скороговорка : "Крал Карл и кралица Клара, крали кларинети от кралската кларинетаджийница на крал Карл Трети."
© Pepi Petrova Все права защищены