7.10.2017 г., 13:19 ч.  

Кралска кражба 

  Поезия » Хумористична
936 5 22

скороговорка с продължение 

 

Крал Карл и кралица 

в тайна доба - тъмница, 

сън са неспали,

кларинети са крали... 

 

С безбожно нахалство,

от килера на кралство - 

на крал Карл Трети, 

в нощта срещу 5-и... 

 

Кларинетите скрили, 

с наметало покрили, 

не щеш ли, кралицата, 

изпуснала ръкавицата. 

 

Тръгнала да се връща, 

с важността си, присъща, 

кралицата Клара - 

но и плаща съдрала! 

 

Крал Карл се закашлял 

и короната тряснал, 

в портрета на Карл Трети - 

разпилял кларинети! 

 

За капак, Клара кралица 

скъсала огърлица, 

в кларинет'чийница мрачна, 

в нощта неудачна! 

 

На крал Карл изкрещяла, 

цяла почервеняла, 

зар'ди тез кларинети, 

изпопадали й фуркети!... 

 

Крали Клара кралица, 

без свян във душица, 

с крал Карл - кларинети, 

в кралство на Карл Трети!... 

 

Нескопосано крали, 

дори не разбрали - 

с кавга се разкрили, 

кражбата провалили!... 

 

Законът на Карл Трети, 

за кражба на кларинети - 

хвърлил в тъмница, 

крал Карл и кралица... 

 

Съдът кралски отсъдил 

две тежки присъди :

за крал Карл и кралица - 

останали без ръчица!... 

 

Вовек крал и кралица, 

отличил - с белезница,

как крали са кларинети

от кралство на крал Карл Трети!!! 

 

 

Римуване с продължение, на познатата ни скороговорка : "Крал Карл и кралица Клара, крали кларинети от кралската кларинетаджийница на крал Карл Трети." 

 

 

 

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??