В тази райска градина прекрасно разцъфнал е ябълков цвят,
нежно пчелички докосват и пият от него в захлас,
чуват се песни омайни и всякакви птички летят,
и радостно казват на всички, че пролетта тук е пак.
Малки глухарчета плахо надигат своите глави
и сякаш се смеят на слънчо, за да ги гали с лъчи.
Теменужки свенливо се крият в буйни, зелени треви,
а врабчо щастливо възпява топлите, пролетни дни.
Пролет е млада, красива, галеща всички с лъчи,
носеща щастие, сила на всички земни души,
палеща огън в сърцето, раждаща нов живот,
целия свят покорява тази пролетна, луда любов.
01.05.2011
© СС Все права защищены