13 апр. 2021 г., 11:33  

Краткостишия 

  Поэзия » Юмористическая, Другая
409 2 7

Тихо се сипе...

 

Тихо се сипе белия сняг,

галено щипе бузките пак.

Дядо пред входа чисти снега,

всички се чудят – що е това?

Някой си мисли: „Иска пари.”

Друг, запримигва умно с очи,

трети присвива нервно уста:

„Нека да чисти щом е овца,

нека да чисти щом кат` е луд,

ние не пипаме нищо на студ!”

 

Дядо ги гледа развеселен:

„Стаж ми не стига, бе –

туй е за мен...”

 

*****

 

Лисица и птица

(по Лафонтен)

 

Ето я пак нашта Кума Лиса,

както в една известна историйка се писа.

Стои си значи под дървото и хитрува,

на някаква птичка се ужким любува.

Пък хвали гласеца й белким запее,

та сиренцето да изпусне, що в човката белее.

Най-накрая случило се както пожелала,

птичката подхвръкнала и нещо изтървала.

Не сиренце било, а парченце нафталин –

увито в бележка:

„Ловеца, знаиш нема грешка

хитрушо, Амин!”

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ми случва се да ми хрумват разни работи...
  • Нафталин как ти хрумна...
  • Ихааа, много благодаря Роси! ...
  • Много добро!
  • За бял не знам, ама има шарен
  • Еееее, айде сега черен... То бел има ли?
  • С един куршум два заека си гръмнал
    Черен ти хумора, черен, ама добре са ти са получили.
Предложения
: ??:??