3 июл. 2024 г., 01:17  

Краят на една любов 

  Поэзия » Любовная
96 0 1

        Една любов

 

По погледа ти всичко разгадах!

Не успя сълзите си да скриеш!

А те не спираха като река!

И ти не искаше да ги изтриеш!

 

Усетих във очите ти тъга!

Усетих я, защото те познавах!

Усетих болката във твоята душа!

Боли и мен защото ти прощавах!

 

Поне сега достойно си тръгни

без драми, без излишни оправдания!

Без истина във твоите сълзи!

Без мечти, надежди и желания!

 

Подадох ти ръка-не я прие!

Уж времето лекува! Не, лъжа е!

Не може никой него да го спре!

Какво ни чака утре? Кой ли знае?

 

Не ти се сърдя! Знам, че е така!

По-добър е! Е, бъди щастлива!

Приятел да остана? Не сега!

Ти бъди за него най-красива!

 

02.07.2024 г.

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??