27 янв. 2009 г., 16:46

Крилати мечти 

  Поэзия
425 0 4
Щом се мръкне...
душата ми ще хвръкне...
Ще отлети надалече,
няма да съм тука вече!
Ще отида в свят чудесен,
там животът ми ще бъде лесен...
Ще върви като на песен,
слушайки я в късна есен...
И щом свърши песента,
ще дойде пролетта!
Сигурно се чудиш: "Защо ли няма зима?"
... Защото там злото няма да го има!
И щом си тръгне пролетта красива,
ще стана буйна самодива...
Ще литна в облаците бели,
там, дето птиците летели!
Ще бъда там, където пожелая...
и вечно сред природата аз ще играя!
Ще дойде лятото прекрасно...
небето синьо ще е ясно!
Ще литна аз към буйното море,
там топло слънце силно ще пече.
Ще се кача на най-високата скала,
там, дето свършва моята игра!
В миг ще изчезнат моите крила...
Ще скоча аз във бистрата вода!

© Ивайла Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??