Кривиш си душата, “приятелю”.
Бъркаш си в здравето с тези лъжи.
Ти плюеш обърнат към вятъра,
а храчките лепнат по твойте очи.
Ти поспри за момент, почини си.
Байрака хайдушки за кратко свали.
Че от всичките вредни емисии
кръвното вдигаш, тресеш се дори.
Ти вземи, прочети нещо свежо.
Омръзна ни вече със тоз “Капитал”.
Този свят не е само във бежово,
овапцан от твоята… блудкава кал.
Разходи се навън, имаш нужда.
Огледай се малко, дървета цъфтят!
От мира, пролетта се пробужда,
не от пушките дето - в Русия димят.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены