12 июн. 2011 г., 20:21

Кризисни мисли 

  Поэзия » Гражданская
733 0 34

 

            Кризисни     мисли

 

 

 

Двулично ежедневие - омръзнала  пиеса

- светът   без   свян   отдавна   я   върти,

тя учи:  не показвай   как  те  мачка   стресът,

пълни   докрай  с  фалш  бъдещите  дни.

 

 

Така е  модно... и  удобно за  единий ред,

навън  излагай   само   лъскава    фасада,

за  в къщи  остави  лика  истинен  и  блед

и  Глупостта   ще  те похвали  за  награда.

 

 

Ден след  ден  повтаряш  празни  думи,

а  край  теб  земята   губи   дъх  и  цвят,

но ти превръщайки  тъгата  ù  във глуми,

лишаваш  децата  си  от  по-добрия  свят.

 

 

С  лъжа  и  истина - без  срам   обърнал -

прогонваш   и  най-упоритата   надежда,

че  някога  дори и грешен  би се върнал,

в  пътя,   който  при  любовта  отвежда.

 

 

 Знам,  не  си съгласен ! Така  и  трябва,

 кукловодът   тази   реплика  ти  отреди,

 с единствен  клик  той  бъдещето  грабва,

 а  за  теб остава да се питаш:  кой си ти?!

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??