27 дек. 2008 г., 08:23

Круела Девил 

  Поэзия
3072 0 2
 

Круела Девил, Круела Девил,

имала тя художничка една,

която със молива правела чудеса.

Страстта на Круела, познайте каква била -

да убива животни за своя изгода.

Красиви кожи имала тя -

лъвове, тигри и още неща.

Веднъж помощницата направила скица

на кожа от далматинци.

Круела, Круела Девил,

като паяк следяла зорко за невинни далматинчета.

И познайте какво намерила тя.

Далматинци, но не какви да е,

на талантливата художничка били те.

Решила Круела всичките да ги избие,

но малко трудно ще стане това.

Казват, че Круела била е дявол,

но много повече е от това.

Примамила момичето да седне

и искала красивите същества,

но помощницата имала малко време,

за какво и тя не знаела, но категорично отказала.

Шокирана, Круела се обиди и закле,

че ще отмъсти на своето протеже.

Художничката драскала на хартия

скиците, които са сега.

Аз бях талантливата слугиня на татко

преди да срещна Круела Девил.

© Кристина Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! Страхотно е!!!
  • книжката и филмът са ми любими (нали "101 далматинци"?!), но това направо ме изуми!
    тооо...бива собствена трактовка, бива ... ама чак пък толкова.
    леле!
Предложения
: ??:??