21 окт. 2008 г., 13:38

Кръг в триъгълник 

  Поэзия
843 0 10

Кръг в триъгълник


Омагьосан кръг в триъгълник
въртят.
Вина и обич, разкаяние и упреци
на три делят.
За всеки има споделена болка
и несподелена самота.
Всеки има право в любовта,
никой не зачита чужди правила.
Той уж обича своята жена,
но друго иска изгладнялата душа.
Съпругата не го желае вече,
но иска другата да е далече.
Той разкъсва мислите на две,
но и с двете е добре.
Едната готви и пере,
другата - готова всичко да даде.
Кой е по-виновен? Той ли?
Едната - загубена във делника,
в грижите и в крамоли.
Другата залутана в мечти,
в заблуди и във вини.
Обич ли? Желание или пък страст.
Коя орисница ориса тях?
През сълзи и през смях,
без страх от мъст или пък гняв
да вършат и да извиняват грях.
Всеки има толкова тъга.
Трудна се оказва любовта.
Три върха, три ъгъла
и трима победени -
не могат да живеят разделени.
А любовта на три не се дели!
Раздели ли се - боли! Така боли...

© Илиана Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??