25 янв. 2024 г., 09:17  

Кръпка за сърдечните разломи 

  Поэзия
162 3 13

КРЪПКА ЗА СЪРДЕЧНИТЕ РАЗЛОМИ

 

За всички недовършени дела

едва ли мога да намеря време.

Със скоростта на пусната стрела

животът прелетя по пътя земен.

 

И срокът неусетно се скъси.

Останаха ми седем-осем крачки.

Изтрих с отрязаните си коси

последния брокатов щрих на здрача.

 

На мен навярно много бе отнел –

пари, уют, но дал ми бе назаем

любов, която нямаше предел,

изкуството да бъдеш разбираем.

 

До днес обаче тъй и не разбрах

от колко ли платнища беше снаждан

светът, във който шеметно живях

и утолявах трудната си жажда.

 

Усетя ли смирение у мен,

постигна ли заветната нирвана,

съший ми, Боже, ризица от лен,

в която знам, че друга мисъл няма.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??