16 мар. 2010 г., 12:38

Кръстопътища 

  Поэзия » Другая
488 0 0

КРЪСТОПЪТИЩА

 

кой опъна между човките

мокрия черен колан

глъбините зашушнаха че

стрили сизифов камък на пясък

и обърнали часовника

 

капе върху главите

мравки полазват гръбнака

може би ще засъхне по очите кръвта...

щом припали от нея

изгревът ще отприщи в коловоза си

червената песен

 

както пилот в своята кабина

вятърът още разпитва

петната в изпръхващата си същност

кръстосват полета металните птици

в телата ни

 

 

 

© Диана Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??