КРЪСТОПЪТИЩА
кой опъна между човките
мокрия черен колан
глъбините зашушнаха че
стрили сизифов камък на пясък
и обърнали часовника
капе върху главите
мравки полазват гръбнака
може би ще засъхне по очите кръвта...
щом припали от нея
изгревът ще отприщи в коловоза си
червената песен
както пилот в своята кабина
вятърът още разпитва
петната в изпръхващата си същност
кръстосват полета металните птици
в телата ни
© Диана Павлова All rights reserved.