Купувай народе
240 са все още на брой.
Захапали здраво месото до кокъл.
Гниеща рана. Рана със гной.
Поробителят тъй, кръвта не е локъл.
Гласуват закони. Удобни за тях.
Винаги "чисти". Планински кристал.
Каквото да сторят, за тях не е грях.
Грешен е само народът заспал.
Превърнаха България в супермаркет.
Просто така. Да има емоция.
На щанда изложени, като в кошче за смет,
политик, полицай, прокурор... на промоция.
Купува народът. Който има пари.
Другите, просто влизат в затвора.
Бедният, нека в огън гори!
Нима тия горе, наричат се хора?
© Ник Желев Все права защищены