Jan 14, 2016, 12:50 PM  

Купувай народе 

  Poetry
306 0 1

Купувай народе

 

240 са все още на брой.

Захапали здраво месото до кокъл.

Гниеща рана. Рана със гной.

Поробителят тъй, кръвта не е локъл.

 

Гласуват закони. Удобни за тях.

Винаги "чисти". Планински кристал.

Каквото да сторят, за тях не е грях.

Грешен е само народът заспал.

 

Превърнаха България в супермаркет.

Просто така. Да има емоция.

На щанда изложени, като в кошче за смет,

политик, полицай, прокурор... на промоция.

 

Купува народът. Който има пари.

Другите, просто влизат в затвора.

Бедният, нека в огън гори!

Нима тия горе, наричат се хора?

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Такава промоция не е имало и няма да има никъде- 50 години под масата и 25 години на масата! Който не си е купил, си е за негова сметка!
Random works
: ??:??