Стара кутия за обувки,
пълна със скъпи спомени,
просто пълна с отживели преструвки,
моменти хубави, но вече забравени!
В нея своя живот събирам,
стари снимки с избледнели образи,
позабравени приятели отново откривам
и хвърчащи листи с безмислени изрази!
И два, три детски стиха,
предизвикващи в мене завист тиха
и малко бурканче, пълно с хлапашки сълзи,
подправени с няколко невинни бели лъжи!
© Зори Все права защищены