С пожелания за по-внимателно шофиране през пролетно-летния сезон! :-)
Ах, каква си, мила – кавачка!
Как успя без грам спирачка
да нанижеш скъпата си бричка,
под беседката ни в градската горичка?
Кой така паркира, ма – кажи ми?
Кой ти купи книжка – да шофираш?
Кой рогач, заради твоите бикини,
пуснал те е – да катастрофираш?
Квачка! Ах, каква си квачка!
Улицата гледа те и вижда,
как волана като сокоизстисквачка
си усукала – и той, те ненавижда.
Кой „каруцата” ти, скъпа, купи –
толкова „коне” да яздиш?
Кой сега ще те откупи,
като всичко живо дразниш?
Птиците и те отлитат,
надалече, щом те видят
да се качваш във колата,
че не могат да предвидят –
дали няма да сколасаш
да им потрошиш гнездата
или просто ще раздрусаш,
клоните до небесата...
Квачка! Ах, каква си, мила – квачка!
Русолява, безметежна и чалдисана...
Ще отида май, сега на врачка –
да ме ръсне, през решетка калайдисана.
© Бостан Бостанджиев Все права защищены