Кварталната кучка
Мръсна, проскубана, гладна –
кварталната кучка, лежи на паважа.
Улица глуха. Тротоарът – пропаднал.
Жилищна сграда. И два-три гаража.
Подритват я някои. Камъни хвърлят.
Изчезвай бе, мършо. Махни се от тук.
Невръстни деца, хляб ѝ подхвърлят.
Защо да отива хляб за боклук.
Някакъв мъж я прибра във дома си.
Изкъпа я. Среса. И ѝ даде храна.
Лакомо яде. Задоволила глада си,
в чаршафите бели, доволна заспа.
Кварталната кучка, сега е Елиза.
С каишка, обсипана с маниста "Сваровски".
И не всеки, при нея, може да влиза.
След заплащане влизат, само ВИП гости.
© Ник Желев Все права защищены