30.10.2016 г., 11:03 ч.  

Кварталната кучка 

  Поезия
411 1 5

Кварталната кучка

 

Мръсна, проскубана, гладна –

кварталната кучка, лежи на паважа.

Улица глуха. Тротоарът – пропаднал.

Жилищна сграда. И два-три гаража.

 

Подритват я някои. Камъни хвърлят.

Изчезвай бе, мършо. Махни се от тук.

Невръстни деца, хляб ѝ подхвърлят.

Защо да отива хляб за боклук.

 

Някакъв мъж я прибра във дома си.

Изкъпа я. Среса. И ѝ даде храна.

Лакомо яде. Задоволила глада си,

в чаршафите бели, доволна заспа.

 

Кварталната кучка, сега е Елиза.

С каишка, обсипана с маниста "Сваровски".

И не всеки, при нея, може да влиза.

След заплащане влизат, само ВИП гости.

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??