22 июл. 2016 г., 22:41

Къде са 

  Поэзия » Гражданская
467 1 8

                                                    К Ъ Д Е    С А

 

 

                                                  Ако си тръгнал света да превземаш

                                                  без никому нещо ти да отнемаш,

                                                  не спирай! Светът очаква такива

                                                  да разработят пустата нива...

                                                  Воювай, отъпквай, очиствай пътеки

                                                  прокълнати да са пусти навеки!

                                                  Прокарвай за словото ти магистрали,

                                                  за да събужда дълбоко заспали!

                                                  Ако застигнеш ранени, разбити,

                                                  без вяра да имат те във очите,

                                                  с тръбата високо за сбор засвири,

                                                  отчаяни, тъжни ти събери!

                                                  Тогава лекувай, раздавай мехлеми!

                                                  Никой не може да те отнеме

                                                  правото с вяра да сътворяваш

                                                  доброто, което с обич  раздаваш.

                                                  Светът те очаква разбит до пресита...

                                                  Прокудена правдата за тебе пита:

                                                  „Къде са, къде са сърцата готови

                                                  за подвизи свети и пориви нови?"

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Рени, Руми,Исмаил, благодаря ви, че ме посетихте. Радвамсе на вашите коментари!Хубава вечер!
  • Много актуален въпрос задаваш, Стойна! Поздравления!
  • „Къде са, къде са сърцата готови
    за подвизи свети и пориви нови?"

    Стойне, ти самата си едно такова сърце, готово да превземе света и да раздава от себе си!
    Много ти се радвам и те прегръщам!
  • Много силни думи - както винаги! Поздрав, Стойне!
  • Доче, Влади, Мариан, благодаря ви, че ме посетехте и написахте
    коментарите си. Радвам се, че ви допадна творбата ми!
    Бъдете благословени! Хубави почивни дни!
  • Ако се пробудят заспалите човешки съвести, подобен въпрос вероятно би бил излишен! Силни стихове! Поздравления, Стойне!
  • Харесах много!
  • "Къде си вярна ти любов народна?"
Предложения
: ??:??