13 дек. 2019 г., 20:03

Къде са хората ти 

  Поэзия
344 0 0

КЪДЕ СА ХОРАТА ТИ

 

Камината проблясва самотна.
Самотна е на нея чашата вино.
А можеше да бъде „страхотно“,
ако имаше и коледно дърво.

 

Имаше някога и беше весело.
Деца подскачаха, крещяха,
радваха се на сладости провесени,
нетърпеливи за подаръци бяха.

 

И сега имат елхи поотделно
по различни краища на света,
а радостта е на екрана споделена,
но я няма целувката от душа.

 

На всеки има малка тъга в очите
позабравена и отново изгряла.
Празникът в душите се стича,
но сърцето без другите не е цяло.

 

Камбани известяват рождеството.
Луната на кристали хладни свети.
Бъдникът чертае Свято тържеството.
В Любов душите... към Него са подети...

 

Самотници до огнището засияло
вдигат чашата с трепереща ръка,
сякаш поемат новороденото тяло
на всички родени деца по света.

 

В сълза се побират емоции - всички
към Святост и Надежда възвишени,
към любимите хора с болка обичани,
с камбанния зов, като в сън, споделени...

 

Къде са хората ти, Българийо, наранена?

 

13 12 2015
 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??