20 февр. 2010 г., 21:03

Къде си, любов 

  Поэзия » Любовная
731 0 2

Kъде си ти, моя любов?

Къде  да те търся не зная.

Безмилостно гасне животът суров,

забързано тича да гони безкрая.

 

Къде да те търся, дали във калта

потъпкана, смачкана, мъртва,

изгубила своята сила и мощ.

Ех, моя любов, единствена, първа!

 

В тебе аз вярвах, на тебе разчитах,
но ти провали се, изчезна за миг,

къде да те търся, обич последна?

Чуй, песента се превръща във вик.

 

Аз пак съм сама, далече от тебе,

в която до болка вярвах. Добре!

Готова съм на всичко - в живота отчаян.

Обич последна, нестихващо бурно море!

 

Моя любов, къде да те търся,

в пустиня гореща - оазис зелен!

Обич единствена, обич последна,

върни се да стоплиш живота студен!

© Мария Мирчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??