22 нояб. 2008 г., 16:36

Къде в нас се ражда красотата? 

  Поэзия » Оды и поэмы
852 0 3
Аз търсих любов в нежни лица.
Красота, изпълнена в женски тела
и физическо привличане,
и плътска наслада.
За мен всичко беше външния вид.
И за мен беше целия жар.

Аз не виждах нищо дълбоко в теб.
Не красота, а празни огнени очи
и физическо привличане,
и фалшиво наивно обичане,
и ти за мен бе просто кукла.
Можеше само да стоиш и да гледаш.

(Тук стоиш, тук стоиш,
все в моя ум стоиш,
все в моя ум сама стоиш.)

Кажи, къде в нас се ражда красотата?
Къде твоите очи намират любов?
Аз съм просто човек, живеещ на Земята...

Аз търсих любов в оформена външност.
Красота, тъй променяща се мъчно
и физическо привличане,
и твоята осанка цъфтяща,
за промяна на това обичане
и любовта бе незряща...

Аз не виждах нищо освен обвивката.
Ти бе празна опаковка от жена
и тялото ти привлича,
и всички други го искат.
Ти бе огън, горящ дори във вода,
ти можеше да ме изпепелиш.

(Тук стоиш, тук стоиш,
все в моя ум стоиш,
все в моя ум сама стоиш.)

Кажи, какво да обичам в теб, жената?
Дали за промяна ще съм готов?
Отново за нас - напрежението и искрата.

Не, време е да продължа напред,
затварям очите си и започвам да търся.
Ако отново срещна жена като теб,
ще знам, че нищо не ни свързва.
(тук стоиш...)
Време е да се подобря откъм ума,
не обичам с очи, а със сърце.
Ако отново срещна само красива жена,
ще знам, че мога да превъзмогна мен.
(сега сама стоиш...)

Кажи, къде в нас се ражда красотата?
Къде твоите очи намират любов?
Аз съм просто човек, живеещ на Земята...
Кажи, какво да обичам в теб, жената?
Дали за промяна ще съм готов?
Отново за нас - напрежението и искрата...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, факт. Красотата е нещо което трудно може да се забележи в нас...
  • Леле страхотно е! Наистина външната красота, без вътрешна такава, е като празна кутийка. Красотата, явно се ражда някъде вътре в дълбините а това отвън е просто хубост.
  • Интересно.
Предложения
: ??:??