Пренеси ме към идното време,
магическа перчице на гърба,
да прегърна до днес неродени
тъй жадуваните от мен слънца -
децата на моите деца.
Разпръсни непокорното семе,
да плоди по българската земя
с ум и разум, добро и неземни
умения надарени чеда,
децата на горда страна.
Превърни ме в орлица, да вземе
всяко младо орле мощни криле
от мен и без страх да се възземе
над пространство и земно притегляне,
да добием божа благодат.
© Светличка Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »