4 мая 2021 г., 17:56

Към твоето едно сърце 

  Поэзия » Любовная
723 2 6

    В горù, поля и по скали

аз търся все вълшебни руни.

   Места на вярата билù,

зоват ме със ефирни струни.

Свещени извори потичат

   и приказна вода се лее.

От миналото ме привличат

   мелодии и обич пее.

 

    Откривам тихо знак след знак,  

     разчитам всяко чудно слово.

    Събужда се от мъртъв мрак

    любов за теб и тя отново

    протяга пламено ръце

      към твоето едно сърце.

 

   Не ще те нищо заличи

от този свят, дори за ден.

   Ще греят нежните очи

с живот красив и вдъхновен.

Лицето ти е светлина,

   усмивката незабравима.

Ти цялата си топлина

   и името ти е Любима.

 

   Откривам тихо знак след знак,

    разчитам всяко чудно слово.

   Събужда се от мъртъв мрак

   любов за теб и тя отново

   протяга пламено ръце

     към твоето едно сърце.

 

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??