Късче светлина
Случи ми се нещо светло,
в свят на слепи хора и неволи,
едно местенце,чудно, цветно
прозорец във душата ми отвори.
Наоколо безбройни хора,
велики, знайни и незнайни
пред мен без свян говорят
и разкриват вечните си тайни.
Слушам във захлас
за земи, приказно богати,
за кралете,принцове,царици
и техните палати.
Слушам аз без глас,
за вселената безкрайна,
как хората са просто скици
в тази приказка омайна.
И немея пред словото златно
на зрящите в бъдното хора,
разкривали миналото стократно
даващи настояща опора.
И чувствах пробудили се в душата
упорито грейнали слънца,
от среща толкова богата
с малката книжарница...
(15.02.2006г)
© Руми Все права защищены