26 нояб. 2019 г., 19:02

Късна сватба 

  Поэзия
437 0 0

Тежка сватба
с цял керван розови слонове
под прозорците -
махат бавно с уши и хоботи;
те не тръгват за никъде
току що са пристигнали.
Много розови слонове,
на които и двамата
натоварихме със охота
свойто минало
в скъпи стари коприни,
в много накити, с времето
хванали патина,
много гнили
плодове,
със които сме хранили
илюзиите си, че ще стигнем.

 

Е, пристигнахме.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??