9 авг. 2023 г., 18:35

Късо любовно писмо 

  Поэзия
473 3 2

КЪСО ЛЮБОВНО ПИСМО

 

... със малкото си врабчово перце от джоба на протритата си риза

ще ти напиша кратко писъмце – за лятото, за слънцето, за бриза,

ще ти разкажа как на моя плаж се люшка нощем сухата тръстика,

и как с "Помагай, Боже, Отче наш!" рибарите потеглят във ачика,

как скърцат сутрин черните скали и тракат като срязани консерви,

 

и под мелтема – с Третите петли – вълната почва яко да се нерви,

и как тропосвам своя вълнолом, и си провождам залеза над кея –

с печалната илюзия за дом, във който – нявга? – с тебе ще живея.

В мечтания по теб натрупах стаж, ти бе за мен най-святото мънисто.

Ела при мен? На варненския плаж с теб ще ми бъде хубаво и чисто.

 

5 август 2023 г.

гр. Варна, 12, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красива, неподражаема поезия!
  • и как тропосвам своя вълнолом, и си провождам залеза над кея –
    с печалната илюзия за дом, във който – нявга? – с тебе ще живея.

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??