19 февр. 2023 г., 08:11

Кючек на 19 февруари 

  Поэзия
506 7 10

КЮЧЕК НА 19 ФЕВРУАРИ

 

Очите ви са сини като вис,

застинала над тих, безлюден остров.

И ти Васил. Но само че – Азис.

И той Васил. Но само че – Апостол.

 

Докато той с кама и револвер

надигаше народа към Балкана,

ти вписа в халваджийския тефтер

какво за липосукция остана.

 

Той с три маслини просто прекали.

И от народа си поиска прошка.

А ти ветрееш рокли и поли.

Къде ли нямаш обеци? И брошка?

 

И зиме, лете – в зной, във студ и пек –

извиваш трели, кръшно гънеш ханша.

Раздрусваш ти кючек подир кючек

с нелепите певачици от бранша.

 

С корсет пристягаш блажния корем.

Народецът ти ръкопляска мило.

Забравихме ли русия перчем,

развял се върху страшното бесило?

 

Докато теб те викаха на бис,

край София се случи нещо просто –

Бог си прибра в изцъклената вис

последния останал жив Апостол.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??