29 янв. 2022 г., 09:56

Кюнци 

  Поэзия » Другая
278 3 6

Ще си стъкна старата печка. 

На пук на климатика ще я сложа. 

Ще запаля от кибрита клечка

и книга за възгавка ще подложа. 

 

Не искам нови топлива. 

На тавана пламъците си играят. 

Това е чиста простота, 

да слушам как дърветата мечтаят. 

 

Да сгрея длани, топлината да изригне, 

да се стоплят мразните умислици. 

После детски смях да ме прихване. 

Да ми се приискат печени филийчици. 

© ДИВИЯТ КОН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??