20 мар. 2008 г., 10:02  

Лебедова песен 

  Поэзия » Любовная
958 0 16
Прекрасни бяха утрините ни, любими -                             
окъпани в сребро на езерна вода.
Дърветата в мъгла - почти неразличими,
и бисерни блестяха капките роса.
А езерото горско - ласкав дом ни беше,
в чертозите на свят от твоите крила.
И нощем слушах, как сърцето ти туптеше
до моето, когато гушне ни сънят.
И светла беше семплата ни моногамност -
присмиваха се птиците с беззлобен смях.
Но, още грозно пате, аз по тебе пламнах,
безпаметно обичах те, за теб живях...
 
Проклет да бъде онзи час, когато
разпери в грациозен полет чифт крила
и, сипейки с пера дъга от водно злато,
в небето с мощен мах, прекрасен, полетя.
И гръмна гръм, и лавна куче отдалече.
Ти падна сред тръстиките. Умря светът.
Прекършената шия не помръдна вече.
Животът срути се, с безжизнената плът.
Сега остана ми, любими, да се вдигна,
в небето, горе. Да се вдигна на възбог,
криле да сложа, падайки да те достигна,
последна песен да изпея... Песен от любов.
 
Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??