20 мар. 2012 г., 15:54

Лек за стрес 

  Поэзия » Философская
691 0 2

Лек за стрес

 

Забрани, забрани, забрани!

Закони, лимити, вета!

Аман от заплахи, закани,

акцизи, патенти, мита!

 

Отвсякъде някой те хока,

отгоре те смазват почти,

с ръжена ти сочат посока,

а ти имаш свои мечти!

 

Ти искаш да видиш Земята –

една обиколка поне,

готов си да хванеш гората –

свободен да бъдеш, но не!

 

Притиснат от алчните клещи

кротуваш – за шепа трохи,

въртят се, с апели горещи,

край тебе нахални мухи!

 

Загрижени близки мърморят

за твоето здраве – през ден,

а фарма-златарите спорят

на кой занапред ще си фен.

 

От стреса главата ще гръмне,

но ти си разумен човек

и утре, когато се съмне,

вземи от безплатния  лек!

 

Закуска – „широка усмивка”,

на обед „бе карай” изпий,

следобед – „природна почивка”

и с песен деня си закрий!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??