Лек за стрес
Забрани, забрани, забрани!
Закони, лимити, вета!
Аман от заплахи, закани,
акцизи, патенти, мита!
Отвсякъде някой те хока,
отгоре те смазват почти,
с ръжена ти сочат посока,
а ти имаш свои мечти!
Ти искаш да видиш Земята –
една обиколка поне,
готов си да хванеш гората –
свободен да бъдеш, но не!
Притиснат от алчните клещи
кротуваш – за шепа трохи,
въртят се, с апели горещи,
край тебе нахални мухи!
Загрижени близки мърморят
за твоето здраве – през ден,
а фарма-златарите спорят
на кой занапред ще си фен.
От стреса главата ще гръмне,
но ти си разумен човек
и утре, когато се съмне,
вземи от безплатния лек!
Закуска – „широка усмивка”,
на обед „бе карай” изпий,
следобед – „природна почивка”
и с песен деня си закрий!
© Марин Цанков Всички права запазени