21 июл. 2004 г., 15:06

Лека нощ 

  Поэзия
2261 0 1
Лека нощ, обич моя,
заспивай без тревога вече ти.
Лека нощ, мъка моя,
време е той да си върви.

Напусни съня ми нежен,
не чувствам болката аз там.
Напусни света небрежен,
остани си с нея сам.

Спокоен сън аз ти пожелавам,
но не ме търси във него ти.
Пътят свой без тебе аз откривам,
без светлината на старите мечти.

Лека нощ, надежда вярна,
само ти остана ми след любовта.
Съдбата наша коварна
побърза да я замени със прахта.

Всичко между нас окоза се лъжа,
в която сляпо вярвах досега.
Но ти не знаеш за това
как плаче със мен тъжно дъжда.

Лека нощ, мило мое момче,
носи се леко сред ангели добри.
Ако чуеш там песента за нечие сърце,
не се съмнявай, че е мое и за тебе то гори!

© Деница Луканова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??