9 янв. 2020 г., 09:56

Лека нощ, любима моя 

  Поэзия » Любовная
892 1 2

Лека нощ, любима моя,

дали заспиваш ти сега

или още непревзета от покоя

на някой друг разказваш ти шега

 

Смеете се двама звучно,

поглеждате се влюбено в нощта,

а за някой твърде скучно

пак завършил е деня

 

И подрънкват пълни чаши,

тънък пламък блясва от свещта

и лицата млади ваши

щастливи греят във нощта

 

А някъде наблизо, а може би далече

в тоз среднощен късен час

някой тихо ще заплаче

и този някой ще съм аз

 

24.07.2003г.

© Деян Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ами когато искаш да си с някой, пък той е с някой друг, така се получава. Стихотворението, за добро или зло е лично преживяно, както и останалите , де
  • интересен смисъл...
Предложения
: ??:??