21 июл. 2024 г., 01:43  

Лека нощ, любими 

  Поэзия » Любовная
121 1 2

Прекрасна нощ. Дъждовна, пълнолунна
душата съм на този сънен град.
И нека вместо мене те целунат
акордите, в които непознат,

светът от вчера тихо се възражда
и аз съм само тихият рефрен,
любима песен, нелюбима жажда
и спомен за момиче... Укротен...

 

А вън липата с вятъра валсира
и капчици брои, брои в захлас,
аз песен съм, която не умира
и сребърните ноти между нас,

тъкат мостове – крехки и незрими,
нощта е затаила дъх дори...
Прошепвам тихо: Лека нощ, любими!
С луната ще танцувам до зори...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??