30 апр. 2024 г., 11:42

Леко автобиографично 

  Поэзия » Юмористическая
118 0 0

Аз от добър съм произход,

от стар и популярен род

и за мен е характерно-

с всеки се държа лежерно.

 

Тази си черта природна

дължа на майката си родна.

Не правя никога театър

и на никого грам вятър.

 

Да съм домакин и гост

поравно вдигам с всеки тост.

Дори във моето пиянство

няма си непостоянство.

 

Подхождате със недоверие?

Я зарежете туй безверие!

Не чакайте от мен преврат.

В света единствен съм, бе, брат!

 

Ръководители съм имал.

Акъла одма съм им взимал.

Кефил съм ги аз доволно,

покрай тях живял охолно.

 

Ако  не сте празноглави

ще знаете туй как се прави.

Инак, давам и съвети,

но, знайте-късам и билети!

© Георги Янков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??